Brede school — Oldebroek

Een nieuwe school óm een bestaande

Een bijzonder project in Oldebroek, waar we een bestaande gymzaal hebben ‘ingepakt’ met een gloednieuwe ‘Brede School’. Het leverde een prachtig eindresultaat op, waar de kinderen, de school en de gemeente Oldebroek nog dagelijks van genieten!

Klaar voor de volgende 100 jaar

Op een prachtige landelijke locatie in Oldebroek staat basisschool ‘Brede School ’t Loo’. Een christelijke basisschool, waar al vijf generaties lang wordt lesgegeven. Omdat het oude schoolgebouw op diverse fronten niet meer voldeed, werd een vernieuwend ontwerp gemaakt. Aan ons de uitdaging dit ontwerp om te zetten naar de werkelijkheid.

Bijzonder detail:

We bouwden de school om de bestaande gymzaal, die zich achter de oude school bevond. Zo werd de bestaande gymzaal het middelpunt van het nieuwe gebouw. Toen het nieuwe gebouw af was, hebben we de oude school afgebroken.

Oude en nieuwe elementen samengebracht

Bij het ontwerp en de uitvoering is veel aandacht besteed aan de bestaande, waardevolle omgeving. Zo werden de monumentale bomen in de directe omgeving van de school zoveel mogelijk gespaard. Eén van de oude bomen kreeg zelfs een prominente plek op de nieuw ingerichte speelplaats. Zo werd de Brede School een opvallende plek waar nieuw en oud op unieke wijze samensmelten.

andere
projecten