31 januari 2023

VRIESHUIS LAGEMAAT en HEUTBOUW bouwen samen aan meer dan 65000 palletplaatsen!

SECUUR OP ELKE TEMPERATUUR.

Opslagcapaciteit en geoptimaliseerd energie gebruik
Een warme relatie die tot ver onder het vriespunt reikt: HEUTBOUW realiseert voor Vrieshuis Lagemaat de nieuwbouw en zal ook de transformatie van de bestaande gebouwen realiseren. Vrieshuis Lagemaat, gevestigd in Nijkerk, specialiseert zich al meer dan 60 jaar in vriezen, koelen en temperen, maar ook in opslag, uitslag en het faciliteren van de douane. Om voldoende doeltreffend en toekomstbestendig te blijven, moeten de vrieshuizen zoveel mogelijk opslagcapaciteit bieden en dient het energiegebruik te worden geoptimaliseerd.

Milieubewust en besparend bouwen
Het nieuwe vrieshuis wordt gerealiseerd op een inbreidingslocatie die direct aansluit aan de bestaande locaties. Hierdoor worden onnodige transporten naar externe vrieshuizen vermeden. Alle producten kunnen op één bedrijfslocatie in meerdere vrieshuizen worden opgeslagen, centraal gelegen in Nederland aan de verkeersas A28 en A1. Dit zal een grote positieve impact hebben op economisch gebied, maar ook op het vlak van duurzaamheid. De nieuwbouw wordt geheel gerealiseerd met prefab sandwichpanelen. Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek, vindt er scheiding van afval plaats in meerdere stromen. Ook tijdens de bouw van het bedrijfspand wordt veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en wordt gestuurd op een zo laag mogelijk energie- en waterverbruik. Materialen met een aantoonbaar verantwoorde herkomst worden lokaal ingekocht en hieraan gerelateerde transportbewegingen worden gemonitord. Daarbij wordt er bewust rekening gehouden met de omgeving en wordt overlast tot een minimum beperkt. Hierbij wordt er duidelijk gecommuniceerd wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden.

Warme relatie
Ondanks de lage temperaturen hebben Vrieshuis Lagemaat en HEUTBOUW een warme relatie van vele jaren en dat wordt met dit project wederom bevestigd.

EFFICIËNTE TEMPERATUUR & GECONTROLEERDE LOGISTIEK!

ander
nieuws