2 maart 2021

HEUTBOUW schenkt 100 bomen aan de gemeenschap

HEUTBOUW bestaat dit jaar al meer dan 100 jaar. En dat is reden voor een feest, en wel een groen feest. HEUTBOUW schenkt namelijk de komende vijf jaar 100 bomen aan de gemeenschap. Te beginnen met een volgroeide boom per basisschool in Genemuiden en Kamperzeedijk. “Hoe mooi is het om tijdens de les naar buiten te kijken en een koolmeesje voorbij zien vliegen!,” zegt Rien Heutink van HEUTBOUW. “Dat doet iets met de jeugd! Maar niet alleen met de jeugd maar met iedereen. Wie wil er nu niet in een groene omgeving opgroeien, wonen en werken.” De schooljeugd plant de bomen tijdens de HEUTBOUW Boomfeestdag op 10 november 2021.

Maar waar komt het idee van de 100 bomen vandaan. “HEUTBOUW wil graag een bijdrage leveren aan een groene leefomgeving,” legt Rien Heutink uit. “Maar tegelijkertijd willen we ook graag inwoners inspireren om ook te zorgen voor een groene leefomgeving. Daarom geven we de komende vijf jaar een volgroeide boom aan verschillende doelgroepen in Zwartewaterland. We zijn gestart met de basisscholen van Genemuiden en Kamperzeedijk in combinatie met de jeugd en denken nu na over het vervolg. Als er inwoners zijn met goede ideeën kunnen ze altijd contact opnemen met HEUTBOUW,” besluit Rien Heutink. Vandaag hebben de schooldirecteuren de eerste bomen symbolisch in ontvangst genomen. In overleg met de school wordt bepaald waar de boom komt te staan.

HEUTBOUW is meer dan alleen bouwen

Het familiebedrijf HEUTBOUW bouwt al meer dan 100 jaar met passie voor mensen. Rien Heutink: “Wij hebben één doel: bouwen met waarde voor nu en de toekomst. Verantwoord bouwen waarbij de aandacht voor duurzaamheid centraal staat. En we oog houden voor mens en maatschappij. Zo werken we al meer dan 100 jaar en zo willen we blijven werken. Iets terugdoen voor de gemeenschap en vooral voor de jeugd past in deze visie”.

Gemeente blij verrast met cadeau HEUTBOUW

De gemeente Zwartewaterland zet de komende jaren stevig in op het aanpassen aan het veranderende klimaat en op duurzaamheid. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben blij verrast met de 100 extra bomen voor Zwartewaterland. Dit cadeau sluit naadloos aan op het vergroenen en verduurzamen van Zwartewaterland waar we als gemeente stevig op inzetten. Zeker als je kijkt naar een kern als Genemuiden waar verstening echt wel een probleem is. Niets dan lof voor dit leuke en groene initiatief.”

 

ander
nieuws