19 maart 2021

HEUTBOUW meer dan 100 jaar KK Heutink en vandaag Hofleverancier

HEUTBOUW uit Genemuiden is onderscheiden met het Predicaat Hofleverancier. Vandaag onthulden Burgemeester Bilder en de heren Klaas sr, Rien en Kees Heutink het wapenschild. Het familiebedrijf mag voortaan het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. “Dit predicaat is een kroon op het vele werk,” zegt Rien Heutink, van HEUTBOUW “. Wij zijn er trots op dat wij het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mogen voeren.”

Al meer dan honderd jaar bouwt HEUTBOUW op zijn eigen manier aan de toekomst. Ze creëren omgevingen waar mensen zich prettig voelen. Om te wonen, werken en leven. Dit doen ze met elkaar en samen met hun opdrachtgevers en bouwpartners, waarbij ze luisteren naar de wensen van de uiteindelijke bewoners en gebruikers. Door mensen en disciplines met elkaar te verbinden en expertise te delen, worden duurzame en innovatieve oplossingen voor de toekomst gerealiseerd.

Van een kleinschalig en met passie gedreven metselbedrijf uitgegroeid tot een ontwikkelende bouwer die stabiel en gezond is voor de toekomst, en daar zijn ze oprecht trots op. Sander Heutink, uit een bouw familie, begon op zijn 41e jaar voor zichzelf en liet zich 1 januari 1920 registeren bij de toenmalige KVK , na de oprichting kwamen er 3 zonen bij hem in het bedrijf werken waardoor er gelijk groei was. Door passie voor het vak en waarde te blijven toevoegen voor klanten en de maatschappij bleef er werk, ook in moeilijke tijden bleef men gedreven, met een goed fundament, kennis van de ontwikkeling, actief in de bouw en het vastgoedbeheer, zo was er spreiding van het werk.

Dat ze dit jaar met trots het meer dan 100 jarig bestaan mogen vieren mag duidelijk zijn. Dit doen ze met alle collega’s, familie, partners, opdrachtgevers en betrokkenen. De vele verhalen en anekdotes uit het verleden vormen daarbij de grondslag voor de toekomst. Heutink sr. heeft mede de aftrap gegeven op 2 januari van dit jaar, aan de bar in de bedrijfskantine is hij door de dagvoorzitter geïnterviewd, ga er maar aan staan als je 84 jaar jong bent.

Het is door meer mensen in het land opgevallen dat HEUTBOUW uit Genemuiden jarig is. Vandaag 17 maart op de nationale Boom feestdag, die helaas geen doorgang vind op dit moment, heeft zijne Majesteit de Koning besloten het recht tot het voeren van het Koninklijke Wapen met de toevoeging ‘’Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’’ toe te kennen aan het bedrijf. Dit is een hoogte punt in het 100 jarig bestaan van HEUTBOUW, zo niet het hoogste punt.

Voor het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier komen alleen MKB ondernemingen in aanmerking, in de bedrijfstak bouw moet het bedrijf in de regio een vooraanstaande plaats innemen met een uitstekende reputatie. De bedrijfsvoering dient onberispelijk te zijn. Het bedrijf en de directie moet ter goeder naam en faam bekend staan en van onbesproken gedrag zijn.
Onze Koning Willem Alexander heeft het zeer uitgebreid laten uitzoeken en vandaag is er dan de bekroning door de Koning.

Behalve erkenning, levert het predicaat Hofleverancier ook een marketingmiddel op, het bedrijf kan hierbij nogmaals laten zien waar HEUTBOUW voorstaat en dat zeggen zij niet alleen, de Koning zegt het ook. Als je jarig bent dan krijg je een cadeau, nou dat hebben ze zeker gehad vandaag, een echte kroon op de vele bouwwerken wat ze gezamenlijk hebben gerealiseerd.
Maar wat is er nou mooier om te delen, als je kunt delen kun je ook vermenigvuldigen, en aandacht maakt alles mooier.

Het idee van HEUTBOUW om te delen is met de gemeente ZWL en de provincie Overijssel besproken en die zijn net zo enthousiast. Het delen moest duurzaam zijn en minimaal 100 jaar meegaan of langer. Duurzaamheid vind zijn oorsprong in de bosbouw zo kwam men uit op de HEUTBOUW Boomplantdag.  Zie nieuws bericht van 2 maart 2021.

Ondanks al deze hoogtepunten blijven ze nuchter en gedreven in het bouwvak. Ze kunnen zich prijzen in een goede en diverse werkvoorraad, vele uitdagingen voor alle HEUTBOUWERS. Zonder deze gedreven medewerkers geen resultaten. Een grote dank is dan ook zeer op zijn plaats bij dit uitzonderlijke jubileum aan alle zeer betrokken medewerkers, helaas moeten ze de feest activiteiten spreiden maar ook alle collega’s worden in het zonnetje gezet. HEUTBOUW wil dicht bij zijn oorsprong blijven ook voor de volgende 100 jaar en met passie blijven werken voor mensen aan bijzondere, onderscheidende en innovatieve projecten.

ander
nieuws